
نمای اسپایدر
در بناهای قدیمی و سنتی شیشهها از طریق یک قاب یا یک فریم در نما و در ساختمان قرار میگرفتند اما امروز و با پیشرفت فنآوری دیگر نیازی به فریم و قاب نیست. شیشه اسپایدر در یک محور و بهوسیله یک اتصالدهنده و بدون هیچ نوع فریمی دیواره را تشکیل میدهند.
علت نام گذاری نمای اسپایدر به این نام دو علت دارد که یکی به دلیل این است که یراق آلاتی که برای اتصال این شیشه اسپایدر استفاده می شود شبیه به عنکبوت هستند از این رو به آنها شیشه های عنکبوتی و در اصل شیشه اسپایدر گویند. دومین علتی که برای این نوع نام گذاری هست این است که شیشه های اسپایدر به صورت شبکه موزاییکی بر پایه محورها است شبیه به خانه عنکبوت است از این رو به این نوع شیشه ها، شیشه های اسپایدر یا نمای اسپایدر گویند.
نماهای اسپایدر به دلیل اتصالات پیشرفته ای که نسبت به سایر ساختمان های اطراف خودشان دارند متمایز می شوند و توجه هر انسانی را به خود جلب می کند و هر بیننده ای مجذوب این شاهکار مهندسی می شود. بارزترین جایی که حتما با نمای اسپایدر بر خورده اید در بانک ها هست و مطمئنا برای شما هم اتفاق افتاده است که به این اتصالات خیره شوید و سعی کنید از زیبایی بی بدیل این شاهکار مهندسی سر در بیاورید که چگونه این شیشه ها که به صورت شبکه ای نمای ساختمان حساسی مثل بانک را پوشانده اند و چگونه استحکام کافی در زمان زلزله یا برخورد ضربه دارند
نمای اسپایدر نوعی از نماهای مدرن شیشهای خود ایستا هستند که در آن شیشه به وسیله اتصالات نقطهای به سازه متصل میگردد. کاربرد اصلی نمای اسپایدر در ساختمانهای تجاری و اداری بوده و در صفحه شیشه هیچگونه سازه عمودی و افقی مشاهده نمیشود، موردی که در نماهای کرتین وال لامل به عنوان یک ضعف مطرح میگردد. بهطور کلی نمای اسپایدر دارای سیستم متنوع ساختار سازهای از سیستم سازههای فلزی، کابلی و شیشهای میباشد که با توجه به کاربری ساختمان، بارگذاری و هزینه از آنها استفاده میشود..
حقیقت این است که شیشه ها و نمای اسپایدر سازه های پیشرفته ای هستند که توسط مهندسین عمران تمام محاسبات شیشه اسپایدر انجام می شود و در آن تمام الامان ها مانند ضربه، زلزله، آتش سوزی و غیره مورد محاسبه قرار می گیرد و سپس با توجه به کاربرد و سایر شرایطی که مهندسان پیش بینی کرده اند نمای اسپایدر را اجرا می کنند. گاه بدون ستون آلومینیومی، گاه با ستون آلومینومی، گاهی با سازه های کابلی و گاهی هم با تیغه های شیشه ای شیشه اسپایدر در محل ساختمان اجرا می شود.
هرنوع ساختار شیشه در این نوع از پوسته نما بلامانع بوده که با توجه به شرایط محیطی و کاربری نما توسط تیم مهندسی نما تعیین میگردد.
مزایا و معایب
نمای اسپایدر نیز مانند تمامی نماهای ساختمانی دارای مزایا و معایبی میباشد که کاربرد آن را در شرایط خاصی محدود میکند.
معایب:
- دیتیل پیچیده بازشو
- نیاز به کنترل مداوم جهت اجرای صحیح آببندی
- نیاز به محاسبات سازه و کنترل توسط مهندسین عمران در مقایسه با سیستمهای مشابه مانند کرتین وال که نرم فزار ساده محاسباتی دارند
مزایا:
1.وزن کم سازه
2.شفافیت یکپارچه نما
3.سادگی جزییات اجرا
4.امکان اجرای سطوح پیچیده بدون نیاز به فرمدهی سازه
5.تنوع سیستم های زیر مجموعه نمای اسپایدر
6.مقاومت در برابر نیروی زلزله از طریق امکان حرکت پنلهای شیشه در روتل ها
سیستم های نصب شیشه ی اسپایدر
Spider pipe
نمای شیشه ای اسپایدر حداکثر دید با کمترین میزان استفاده از فریم و فلزات با بالاترین سطح ایمنی و ایزولاسیون را امکان پذیر می کند.با توجه به ابعاد دهنه های مورد نظر و همچنین فشارهای داخلی و خارجی مانند باد و زلزله و …. و توجه به زیبایی شناسی و نیاز مشتری مدول بندی و نقشه اجرایی کار تهیه می گردد.سپس لوله های استنلس استیل (معمولا لوله هایی با قطر 76 یا 102 میلی متر و حداقل ضخامت 1.5 میلی متر) را با توجه به دیتیل اجرایی به زمین و سقف به کمک پلیت یا کف کوب متصل میکنیم.
Fin Glass
نمای شیشه ای سیستم فین گلس از ورق های شیشه ای که بر روی زمین تکیه و نصب می شوند یا اینکه معلق نصب می شوند و بهره گیری از بست های شیشه ای fin که ساخت ترکیبی دارند نمایی زیبا و تمیز را ارائه می دهند finها قابلیت نصب افقی و عمودی دارند. Austfix ها فشار ناشی از خم شدن در گوشه های پنل شیشه ای را کاهش می دهد که این امر در نهایت به افزایش عمر پنل و به دنبال آن افزاش عمر نمای اسپایدر شیشه ای ساختمان می انجامد.
Cable Truss
نمای شیشه ای اسپایدر کابلی در عین انعطاف پذیری عالی از استحکام بالایی نیز برخوردار است و ویژگی های مذکور امکان نصب ورقه های شیشه ای بسیار بلند را آسان می سازد کابل ها طوری طراحی شده اند که به لحاظ زیبایی شناسی کمترین اشکال را وارد می سازند.
اجزای تشکیل دهنده نمای اسپایدر:
پایه اسپایدری تک شاخ
پایه اسپایدری دو شاخ
. پایه اسپایدری چهار شاخ
کانکتور
رتیل